BrainLit AB utser Magnus Zederfeldt till ny VD

Magnus Zederfeldt

Erfaren internationell ledare tillträder i januari 2022

Tisdag, 26 oktober 2021

(Lund, Sverige) – BrainLit AB, ett ledande företag inom hälsoteknik och ljussystem, meddelar idag att Magnus Zederfeldt har utsetts till ny VD för bolaget. Zederfeldt är en beprövad ledare med över 25 års erfarenhet av både strategisk och internationell företagsledning.

Tidigare har Zederfeldt haft rollen som Regional Director för Östeuropa och Ryssland på Axis Communications, där han även haft många andra försäljnings- och affärsutvecklingsroller under sin 13-åriga karriär i företaget. Innan tiden hos Axis har han haft ledande befattningar hos Johns Manville AB, Anoto AB och Ericsson Mobile Communications AB. Zederfeldt har bland annat ansvarat för att utveckla internationella försäljningskanaler och ta nya lösningar till marknaden. Han har också en gedigen ledarerfarenhet inom snabbväxande internationella organisationer.

Magnus Zederfeldt tillträder som VD för BrainLit i januari 2022.

“Att kunna förbättra hälsa och välbefinnande för personal, kunder och patienter genom att ta med sig fördelarna med dagsljus inomhus är en fantastisk lösning”, säger Zederfeldt. ”BrainLit har redan flera framgångsrika installationer. Målet nu är att utveckla fler samarbeten med utvalda systemintegratörer som vill vara en del av denna resa.”

“Jag och styrelsen är mycket glada över att välkomna Magnus Zederfeldt som VD för BrainLit AB,” säger Peter Johansson, styrelseordförande. ”Magnus har en mycket gedigen bakgrund och beprövad erfarenhet av att bygga framgångsrika säljorganisationer internationellt. BrainLit har nyligen påbörjat sin globala expansion och vi är övertygade om att Magnus är rätt person att leda detta.”

I maj 2021 genomförde BrainLit en nyemission på över 124 miljoner kronor för att driva bolagets tillväxt. Med ett nytt ledarskap på plats är företaget väl positionerat för att fortsätta sin snabba expansion och introduktion av sina lösningar till kunder globalt.

För mer information:

Peter Johansson
Styrelseordförande BrainLit AB.
Telefon: +46 70 538 5239
E-post: johansson.peter@brainlit.com

Om BrainLit

Det svenska företaget BrainLit, baserat i Lund, har bemästrat vetenskapen om att simulera de viktiga aspekterna av dagsljus inomhus för människors hälsa och välbefinnande. Företaget grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Hittills har företaget etablerat biocentriska belysningsmiljöer för kunder med tusentals anställda över hela världen. För mer information, besök www.brainlit.com.

Share this story

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter