NOTE inleder samarbete med BrainLit

Bunzl - Varumärke

Detta pressmeddelande publicerades ursprungligen i NOTEs nyhetsrum.

Det svenska företaget BrainLit är världsledande inom biocentriskt ljus. Företaget levererar hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och generera personligt ljus inomhus. Inför lanseringen av sitt nya innovativa hälsosystem har BrainLit valt att samarbeta med NOTE. Affären förväntas ha stor potential och inom en snar framtid nå en omsättning på minst 50 miljoner kronor per år. Produktionen kommer att ske vid NOTEs anläggning i Lund.

Under hösten kommer BrainLit att lansera ett helt unikt hälsosystem på marknaden som på ett personligt plan reflekterar naturligt dagsljus i en inomhusmiljö. NOTEs anläggning i Lund kommer att etablera en särskild produktionsmiljö för BrainLit för tillverkning av kompletta produkter.

"Vi arbetar dagligen i teknikens framkant och med den kommande produktlanseringen där vi genom symbiotisk intelligens integrerar människa, maskin och AI i ett hälsosystem baserat på ljus, är vi övertygade om att vi har en unik produkt som kommer att vara mycket attraktiv för organisationer och företag som investerar i sina anställdas välbefinnande. De partners vi väljer att samarbeta med måste naturligtvis ligga i framkant i sin bransch och framför allt ha visioner för framtiden, vilket NOTE verkligen har. Vi ser fram emot samarbetet och är mycket förväntansfulla inför höstens lansering". säger Niclas Olsson, VD på BrainLit.

"BrainLit är ett spännande företag vars lösning strävar efter att ge människor ett bättre liv, vilket är en vision som vi delar. BrainLits produkter är också tekniskt avancerade och passar väl in i NOTEs erbjudande och vi är glada att BrainLit har valt att samarbeta med NOTE som produktionspartner", säger Johannes Lind-Widestam, VD och koncernchef.

För mer information, vänligen kontakta:
Johannes Lind-Widestam, VD och koncernchef, tel. +46 (0)70 541 7222
Henrik Nygren, ekonomichef, tel. +46 (0)70 977 0686
Niclas Olsson, VD på BrainLit, tel. +46 (0)72 025 5563

Om NOTE
NOTE är en av Nordeuropas ledande EMS-partners som tillverkar PCBA:er, underenheter och produkter i lådor. NOTE:s erbjudande täcker hela produktlivscykeln, från konstruktion till eftermarknad. NOTE har närvaro i Sverige, Finland, Storbritannien, Estland och Kina. Nettoomsättningen under de senaste 12 månaderna var 1 892 miljoner kronor, koncernen har cirka 1 100 anställda. NOTE är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på www.note.eu.

Om
BrainLit
BrainLit grundades i Lund 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna bakom Bluetooth-tekniken. Företaget levererar hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och generera personligt ljus inomhus. Företaget har för närvarande etablerat biocentriska miljöer för mer än 10 000 personer med kunder runt om i världen. BrainLit har ett starkt tillväxtfokus och har idag 25 anställda med huvudkontor i Lund och kontor i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting ™, som ligger till grund för företagets lösningar, bygger på väletablerad forskning och bygger på ett antal patentfamiljer.

Informationen lämnades för offentliggörande den 18 augusti 2020 kl. 8.30 CET.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter