Fristående

Alven

Vår fristående lösning Alven gör hälsosam belysning tillgänglig där du behöver den. Det är bara att koppla in den och njuta av ljuset, eller använda appen för att ge dig själv en boost.

Alven
Alven
Alven app

Upptäck din rytm

  • AutoLit är standardinställningen som är utformad för att hjälpa till att upprätthålla din naturliga dygnsrytm.
  • Boost ger ett ljus med högre intensitet som gör att du känner dig piggare.
  • Relax skapar en lugnare miljö med ljus som känns mer neutralt för dina ögon.
Alven app

Ljus för hälsa och välbefinnande

Dagsljusexponering påverkar din hälsa. Ljuset är centralt i att hjälpa din kropp att fungera - för att stödja din cirkadisk rytm. Den cirkadiska rytmen reglerar sömnen, kroppstemperaturen, ämnesomsättningen och hormonproduktionen.

En störd cirkadisk rytm kan ha många negativa effekter, bland annat sömnsvårigheter, försvagat immunförsvar och en ökad risk för infektioner och cancer.

Med ljus kan du återställa och upprätthålla din naturliga cirkadiska rytm. Genom att spendera några timmar utomhus under förmiddagen stödjer vi kroppens cirkadiska rytm.

Varför är dagsljus viktigt?

Det finns två banor för ljuset i våra hjärnor, en visuell och en icke-visuell bana. Dessa banor är känsliga för olika egenskaper av ljus. Vår cirkadiska rytm använder ljussignaler från den icke-visuella banan för att synkronisera kroppen med soldygnet. Detta är nödvändigt för att stödja kroppens funktioner. Biocentrisk belysning är inte bara bra visuellt ljus utan tar även hänsyn till de kritiska egenskaperna hos de icke-visuella banorna. 

Biocentrisk belysning för in dagsljuset inomhus. Genom att synkronisera din kropp med solens dag kan du dra nytta av bättre sömn, högre produktivitet och bättre välbefinnande - även om du tillbringar större delen av dagen inomhus.

"Både Oura och Garmin visar mätbara resultat! Både min sömn och min uppmärksamhet förbättras, och det gör även min prestation. Så det är inte bara "smart belysning" utan ett helt nytt sätt att se på belysning som ett verktyg för att förbättra prestationen."
Sari Kola
Entreprenör och författare
Sari Kola

Anpassad

Genom att dynamiskt justera sin färgtemperatur förändrar Alven atmosfären i sin omgivning samtidigt som den främjar cirkadian anpassning. Använd knappsatsen eller ladda ner appen för att få tillgång till olika ljusrecept.

Plug and play

Koppla in Alven på egen hand och njut av ljuset direkt. Med ljusrecept kan du få det ljus du behöver för olika tillfällen. Till exempel för att få en energikick före ett möte eller för att varva ner i slutet av dagen.

Uppkopplad

Alven kan anslutas till BrainLit-molnet, vilket garanterar automatiska mjukvaruuppdateringar och ger dig tillgång till ny funktionalitet i linje med den senaste vetenskapliga utvecklingen.

För kontor

Förbättrad produktivitet, kognition och sömn är fördelaktigt för både stora och små företag. Med Alven är hälsosamt ljus ett enkelt tillägg till hemmakontoret.

För sport

Förbättra prestationen, energinivåerna och sömnen med Alven. Använd ljuset hemma för att få laget att prestera som bäst vid samma tidpunkt eller i lounger för att främja återhämtning mellan matcherna.

För vården

Säkerställ en balanserad cirkadisk rytm för patienter som tillbringar majoriteten av sina dagar inomhus. Placera Alven i patientrum eller gemensamma utrymmen för att ge flera användare hälsosamt ljus.