BrainLits BioCentric Lighting ger energi till ishockeylaget Jokerit

Idrottsplats - Boxning

Klubben Jokerit i Kontinental Hockey League (KHL) är en av de första idrottskunderna att installera Biocentrisk belysning från BrainLit i sina omklädningsrum. Biocentrisk belysning ger idrottare en rad prestationsfördelar vid träning, matchförberedelser och återhämtning.

Som en av de ledande europeiska hockeyklubbarna är Jokerit alltid angelägna om att hitta innovativa sätt att förbättra sina spelares prestationer med hjälp av toppmodern utrustning och teknik i sin träningsanläggning och arena. Deras ledning och tränare ser BrainLit som ett naturligt sätt att maximera prestationen för sina idrottare.

"Vikten av återhämtning inom toppidrotten är extremt hög och vi vill alltid ge våra spelare de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas. Med ny teknik kan vi lindra den stress som spelarna utsätts för under lång tid. KHL reser mellan olika tidszoner, så det är en stor påfrestning på matcher och träning också. Med BrainLits BioCentric Lighting ™-system återvänder vi snabbare och det har omedelbart haft en positiv inverkan på spelarna," säger Jari Kurri, ordförande i Jokerit.

BrainLits lösningar efterliknar naturligt dagsljus för att ge positiva effekter på dygnsrytmen hos enskilda idrottare. Biocentrisk belysning använder sensorer och belysningsrecept, baserat på dagsljusbehovet hos individer, arbetsgrupper eller idrottslag. Nyligen lanserade BrainLit AB sitt nya finska dotterbolag BrainLit Sport för att ta sig in på den globala idrottsmarknaden och introducera en unik plattform.

"Vi tror att BrainLit snabbt kommer att bli en standard, en "måste-teknik" för idrottsanläggningar på elitnivå runt om i världen. Detta kommer att bli en viktig del av arkitekturen i alla träningsanläggningar, arenor och stadions i världsklass, konstaterar Mika Sulin, styrelseordförande för BrainLit Oy, det finska dotterbolaget som sköter BrainLits sport- och fitnesssektor.

Naturligt ljus är den viktigaste externa synkronisatorn för den cirkadiska rytmen i människokroppen. Forskning visar att en balanserad cirkadisk rytm har en positiv inverkan på människans prestationer, särskilt genom att förbättra sömnkvalitet, vakenhet, immunförsvar, energi och allmänt välbefinnande. Det finns ett snabbt växande intresse inom idrottsindustrin för att använda ljus för att förbättra idrottslig prestation.

För mer information, vänligen kontakta:

Mika Sulin, styrelseordförande för BrainLit Oy, +358 40 5278101 mika.sulin@brainlit.com

Kalle Söderholm, verkställande direktör på BrainLit Oy, +358 44 2434951 kalle.soderholm@brainlit.com

Hero Mali, fysioterapeut på Jokerit, +358 41 4317838

Om BrainLit och BrainLit Oy

BrainLit grundades 2012 i universitetsstaden Lund i Sverige av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer med personligt anpassat ljus inomhus som återskapar dagsljus. Hittills har företaget inrättat biocentriska miljöer för mer än 10 000 anställda hos kunder över hela världen. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och har idag 25 anställda i Lund med dotterbolag i Helsingfors och New York. Det långsiktiga målet är att förbättra livet för människor med BioCentric Lighing™ som är grunden för företagets lösning, som vilar på väletablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper.

Mika Sulin, ordförande för BrainLit Oy, har varit en ledande ledare inom den europeiska idrottsindustrin i mer än 30 år och är även en före detta finsk elitspelare i ishockey. Sulin bidrar med ett unikt perspektiv som driver affärsutvecklingen för BrainLit Sports, eftersom han har tillbringat sin yrkeskarriär med att arbeta med idrottare, lag och ligor runt om i världen. Sulin har tidigare varit vd för den finska hockeyklubben Jokerit, vd för Hartwall Arena Helsinki, general manager för Nike Central & Eastern Europe och generalsekreterare för Finlands olympiska kommitté. Han har också lett utvecklingen och byggandet av mer än tio idrotts- och nöjesanläggningar i Europa och Asien.

Om Jokerit

Jokerit Helsinki grundades 1967 och klubbens första lag har spelat i Europas högsta liga, KHL, sedan säsongen 2014-15. Jokerit har avancerat till slutspel under varje säsong som man deltagit i KHL och varit bland de åtta bästa tre gånger. Över två miljoner människor har besökt lagets hemmamatcher under de senaste sex åren, vilket gör Jokerit till Nordens största klubb sett till antalet besökare.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter