Arjo installerar BioCentric Lighting från BrainLit på sitt huvudkontor

Logotyp - Varumärke

BrainLit, som är baserat i Lund, har tecknat ett avtal om att installera sitt BioCentric Lighting-system i hela huvudkontoret för Arjo, en global leverantör av medicinsk teknik med över 6 000 anställda i mer än 100 länder. På huvudkontoret finns 170 anställda och alla kommer nu att kunna dra nytta av systemet, som återskapar det naturliga ljusets kvaliteter inomhus. Med över 800 armaturer är detta en av de största installationer som BrainLit för närvarande har gjort.

BioCentric Lighting är BrainLits patenterade lösning för att lösa problemet med att vår naturliga rytm, den cirkadiska rytmen, påverkas av naturligt ljus, vilket i längden gör inomhusarbete skadligt för vår hälsa. Systemet återskapar det naturliga ljusets ljusstyrka och färg och anpassar sig till hur det förändras under dagen. Flera studier pekar på att BioCentric Lighting förbättrar sömnen och därmed minskar risken för flera allvarliga sjukdomar.

- Efterfrågan på BioCentric Lighting ökar snabbt i takt med att arbetsplatserna öppnas upp för verksamhet efter pandemins inledande fas. För oss är Arjos förtroende för att förbättra sin arbetsmiljö oerhört uppmuntrande, eftersom de vet hur viktigt det är med rätt utrustning. Dessutom är den här installationen krävande med många olika takhöjder på deras kontor och det bevisar en av de idéer som vi har haft sedan starten; oavsett byggnad ska det vara enkelt att installera och ta BioCentric-belysning i drift, säger BrainLits vd Niclas M Olsson.

I december 2019 tog BrainLit in cirka 11 miljoner US-dollar för sin internationella expansion. Varje arbetsdag har mer än 10 000 anställda över hela världen nytta av ljussystemet. Av naturliga skäl finns de flesta kunderna hittills i Sverige, till exempel SOS Alarms larmcentral i Stockholm, neonatalavdelningen på Helsingborgs sjukhus och SHL-ishockeylaget Malmö Redhawks. Installationerna ökar dock snabbt i Finland och i USA.

För mer information, vänligen kontakta:

Niclas M. Olsson, VD för BrainLit,
Telefon: +46 720 255 263
E-post: niclas.olsson@brainlit.com

Om BrainLit

BrainLit grundades 2012 i Lund av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och personligt anpassat ljus inomhus (BioCentric Lighting™). Hittills har företaget etablerat BioCentric-miljöer för över 10 000 anställda hos kunder över hela världen. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och engagerar idag 25 anställda i Lund med dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™ är grunden för företagets lösning, som vilar på fast etablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper. Att förbättra livet för människor med BioCentric Lighting är det långsiktiga målet för BrainLit.

www.brainlit.com

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter