BrainLit tecknar avtal med Castellum

BioCentric Lighting™-systemet från BrainLit har installerats i fastighetsbolaget Castellums byggnad på Scheelevägen 34 i området Ideon Science Park i Lund. Samtidigt flyttar BrainLit sitt huvudkontor till samma adress och utökar sin arbetsyta från 600 kvadratmeter till 1 300 kvadratmeter.

BrainLit är leverantör av BioCentric Lighting™, ett ljussystem som löser ett grundläggande problem i dagens samhälle: att tillbringa för mycket tid inomhus i belysning som inte följer det naturliga ljusets förändring under dag- och natttid. BrainLits lösning återskapar naturligt dagsljus inomhus och ger positiva effekter på de anställdas hälsa och välbefinnande. BioCentric Lighting™ använder sensorer och ljusrecept, baserat på individers eller arbetsgruppers behov av dagsljus. Under de senaste tre åren har systemet använts i grannbyggnaden, där Castellum har sitt eget kontor i Lund.

- Castellum är fast besluten att skapa hälsosamma miljöer för både hyresgäster och anställda. Vi på BrainLit är glada över att få vara en del av den resan. Samtidigt kommer vi att få den arbetsyta som behövs för att tillgodose vår extremt snabba tillväxt som företag. Vi har helt enkelt vuxit ur våra nuvarande kontorslokaler efter bara ett år, säger BrainLits vd Niclas Möttus Olsson.

I augusti öppnade Castellum den första kontorsbyggnaden i Norden som är byggd enligt den internationella byggstandarden WELL, Eminent i Hyllie i södra Malmö.

WELL-byggnadsstandarden sätter människans hälsa och komfort i första rummet och bygger på sju komponenter: luft, vatten, ljus, komfort, kost, motion och välbefinnande. BioCentric Lighting™ når inte bara upp till utan överträffar även de krav som WELL-standarden ställer på belysning.

- Vi är mycket glada över att BrainLit har beslutat att växa tillsammans med Castellum. BrainLit är ett oerhört spännande företag, som vi hoppas inte bara kommer att vara våra hyresgäster. Vi är övertygade om att deras nya kontors- och laboratorieutrymmen på Ideon kommer att ge BrainLit de medel som krävs för deras nuvarande resa och ge oss båda grunden för ett långsiktigt samarbete, säger Emilia Hasselgren, uthyrare på Castellum. BrainLit flyttar in i sina nya arbetslokaler den 1 december.

För mer information, vänligen kontakta:

BrainLit:

Niclas M Olsson, VD BrainLit
niclas.olsson@brainlit.com
0720-25 55 63

Castellum:

Thomas Brcic, affärsområdeschef, Lund
thomas.brcic@castellum.se
046-38 58 73

Om BrainLit
BrainLit grundades 2012 i Lund av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och personligt anpassat ljus inomhus (BioCentric Lighting™). Hittills har företaget etablerat BioCentric-miljöer för mer än 10 000 anställda hos kunder över hela världen. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och engagerar idag 25 anställda i Lund med dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™ är grunden för företagets lösning, som vilar på fast etablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper. Att förbättra livet för människor med BioCentric Lighting är det långsiktiga målet för BrainLit.
www.brainlit.com

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största offentliga fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 98 miljarder kronor, cirka 10 miljoner euro. Castellum finns i 17 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i någon av våra kontorsbyggnader. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en total uthyrningsbar yta på 4,3 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala år 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggföretaget som är upptaget i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellums aktier handlas på Nasdaq Stockholm Large Cap. En värld bortom det förväntade. www.castellum.se

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter