BrainLit lanserar BrainLit Alven - världens första personliga BioCentric Lighting™-lösning.

BrainLit lanserar BrainLit Alven - världens första personliga BioCentric Lighting™-lösning.

BioCentric Lighting från det svenska företaget BrainLit har spridits över hela världen som en lösning för att ge hälsofördelar genom simulerat naturligt ljus inomhus. Med lanseringen av BrainLits helt nya produkt BrainLit Alven kan de vetenskapligt bevisade hälsofördelarna med naturligt ljus nu levereras på en personlig nivå på arbetsplatser, hemmakontor och i stort sett alla andra platser.  

BrainLit Alven är världens första personliga, uppkopplade, dynamiska och fristående LED-armatur som drivs av BioCentric Lighting™-systemet och ger användaren ett mer naturligt ljus. Oavsett bransch hjälper BrainLit Alven till att synkronisera dagsljusbehovet och stöder gynnsamma hälsoresultat. 

- Vetenskapen går ständigt framåt, och BrainLit är ett hälsoteknikföretag som bygger på vetenskap och det gör BrainLit också. Vi är glada över att kunna lansera BrainLit Alven på marknaden och göra ljuset verkligt personligt, säger BrainLits vd Niclas Möttus Olsson. 

BrainLit Alven levererar personligt BioCentric-ljus i form av ljusrecept och scener, som är ljusinställningar med olika nivåer av ljus- och färgintensitet. BrainLit Alvens standardljusrecept, som kallas AutoLit, är baserat på hur det naturliga dagsljuset förändras under dagen. Ljusscener som finns tillgängliga via BrainLit Alven vid lanseringen är Boost, som bidrar till ökad vakenhet, och Relax, som skapar en lugnare, lugnande ljusmiljö. 

BrainLit Alven styrs antingen via BrainLit-appen eller via enhetens pekplatta. Om BrainLit Alven ansluts till internet kan programuppdateringar och service support göras på distans.  

- Vårt mål är att fortsätta förbättra liv genom BioCentric Lighting. BrainLit Alven kommer definitivt att hjälpa oss att nå det målet, säger Niclas Möttus Olsson.

Titta på lanseringsevenemanget här

Läs mer om BrainLit Alven

För mer information, vänligen kontakta:  

Niclas M. Olsson, VD för BrainLit, 

+ 46 720 255 263 

niclas.olsson@brainlit.com 

Om BrainLit 
BrainLit grundades 2012 i Lund av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och personligt anpassat ljus inomhus (BioCentric Lighting™). Hittills har företaget etablerat BioCentric-miljöer för mer än 10 000 anställda hos kunder över hela världen. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och engagerar idag 25 anställda i Lund med dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™ är grunden för företagets lösning, som vilar på fast etablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper. Att förbättra livet för människor med BioCentric Lighting är det långsiktiga målet för BrainLit.
 
www.brainlit.com 

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter