Castellum installerar BioCentric Lighting på sitt kontor i Linköping

På bilden: Castellums kontor i Linköping, Sverige

Fastighetsbolaget Castellums nya lokaler på Strandgatan i Linköping har utrustats med BioCentric Lighting från det Lundbaserade företaget BrainLit. Ljuset återskapar det naturliga ljusets kvalitet, styrka och variation inomhus, vilket gör det möjligt för de anställda att upprätthålla sin naturliga dygnsrytm.

Ett naturligt ljus som varierar under dagen synkroniserar människans dygnsrytm, även känd som den cirkadiska rytmen. Att arbeta inomhus med ett statiskt ljus av dålig kvalitet gör att vi tappar bort denna funktion och vi skjuter upp eller tidigarelägger rytmen, precis som om vi hade rest genom olika tidszoner. En icke-synkroniserad cirkadisk rytm leder till sömnbrist som efter en tid kan orsaka en rad allvarliga hälsoproblem. Lösningen från BrainLit, BioCentric Lighting, återskapar variationen och kvaliteten hos det naturliga ljuset, vilket gör dig piggare på dagen och lättare att slappna av på kvällen. Hälsan och din produktivitet gynnas alltså av att ha en synkroniserad cirkadisk rytm.

-Vår högsta prioritet är att skapa miljöer så att våra anställda och hyresgäster mår bra. Istället för att vara trötta och utmattade av att tillbringa tid inomhus kommer de nu att bli piggare och piggare tack vare installationen av BioCentric Lighting i vårt nya kontor, säger Therese Malmström projektutvecklingsledare på Castellum.

Detta är den tredje installationen som Castellum gör. De två första är i Lund, en på Castellums kontor och en i den byggnad där BrainLit finns. I Linköping finns redan en annan installation av BioCentric Lighting hos Sigma Connectivity.

-Vår vision är att förbättra livet med BioCentric Lighting för alla som arbetar inomhus i Sverige och i resten av världen. Därför är vi väldigt glada att en så stor, progressiv & framtidsinriktad fastighetsägare som Castellum väljer att utöka vårt samarbete till fler städer, säger BrainLits VD Niclas Möttus Olsson.

BioCentric Lighting finns i olika typer av verksamheter i Skandinavien, bland annat hos Sony i Lund, på neonatalavdelningen på Helsingborgs sjukhus, på SOS Alarm i Stockholm och i Hartwall Arena i Helsingfors för KHL-laget Jokerit. Det finns ett stort intresse för systemet i Asien och i USA där man kan hitta BioCentric Lighting på det svenska konsulatet i Hongkong och på den svensk-amerikanska handelskammaren i New York.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niclas Olsson, VD BrainLit

Telefon: + 46 720 255 263

E-post: niclas.olsson@brainlit.com

Daniel Lindén, projektledare Castellum

Telefon: + 46 709 257 739

E-post: daniel.linden@castellum.se

Om BrainLit
BrainLit grundades 2012 i Lund av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och personligt anpassat ljus inomhus (BioCentric Lighting™). Idag bor, arbetar, handlar eller lär sig mer än 20 000 personer i BrainLits BioCentric Lighting-miljöer. BrainLit fokuserar starkt på tillväxt och engagerar 30 anställda i Lund med dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™ är grunden för företagets lösning, som vilar på fast etablerad forskning och bygger på ett antal patentgrupper. Att förbättra livet för människor med BioCentric Lighting är det långsiktiga målet för BrainLit.

www.brainlit.com

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största offentliga fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 98 miljarder kronor, cirka 10 miljoner euro. Castellum finns i 17 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i bolagets kontorsbyggnader. Castellum utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en total uthyrningsbar yta på 4,3 miljoner kvadratmeter. Ett av Castellums hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutralt år 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggföretaget som är upptaget i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellums aktier handlas på Nasdaq Stockholm Large Cap. En värld bortom det förväntade.

www.castellum.se

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter