EY belyser det svenska huvudkontoret med BrainLit BioCentric Lighting™

Sergelhuset Stockholm. Bild: Bild: Marcus Wahlberg

Sverigebaserade BrainLit AB meddelade idag att de samarbetar med det globala rådgivnings- och redovisningsföretaget EY för att ge sina anställda hälsosam belysning när företaget skapar moderna, hybrida arbetsplatser för en säker återgång till arbetet.

EY börjar med sitt nya svenska huvudkontor i hjärtat av Stockholm och skapar hållbara, framtidssäkra kontorsutrymmen som inspirerar till innovation och gör det möjligt för alla att arbeta mer flexibelt. BioCentric Lighting är en viktig del av denna plan.

"Vi bygger en bättre arbetsvärld. När människor återvänder till kontoret vill de känna sig säkra på att deras arbetsplatser är säkra, men de hoppas också att dessa platser kommer att ge en utmärkt arbetsupplevelse och förbättra kreativitet, produktivitet och energi under hela arbetsdagen", säger Jessica Schmidt, chef för EY Consulting Sweden. "Vi ser det moderna kontoret, som det vi har byggt i Sverige, som en modell för hela vårt företag, och även för kunderna, för att implementera arbetsplatser som uppfyller dessa önskemål från tekniska, design- och välbefinnandeperspektiv; ljuset spelar en viktig roll i denna strategi."

Byggandet av EY:s svenska huvudkontor, högst upp i Sergelshuset i centrala Stockholm, har pågått sedan 2019. Kontoret är certifierat med den högsta miljöstandarden, LEED Platinum, som uppfyller de starkaste kraven på energiförbrukning, vatteneffektivitet och förbättrad inomhusmiljö. Dagsljuset var av yttersta vikt för EY när de byggde kontorslokalen för de anställdas välbefinnande och hälsa. Tidigt i processen installerade de BrainLits BioCentric Lighting för att belysa områden där det saknades dagsljus eller där ytterligare ljus skulle kunna gynna de anställda.

"Vårt mål är att göra BioCentric Lighting till den globala standarden för att få in naturligt ljus inomhus för att förbättra människans sinne, kropp och själ. Samarbetet med EY är ett viktigt steg mot detta mål", säger Niclas Olsson, VD för BrainLit. "Efterfrågan på BioCentric Lighting har ökat snabbt i takt med att fler kontor öppnas upp efter pandemin. Det förtroende som EY nu har för oss och våra produkter innebär att andra företag kan ha samma förtroende när de letar efter innovativa lösningar för att framtidssäkra sina arbetsmiljöer."

BrainLit fokuserar på att förbättra belysningsmiljön inom sjukvård, utbildning, hotell, industri, kontor och sportanläggningar. I dag bor, arbetar, handlar eller lär sig mer än 20 000 personer i BrainLits biocentrerade belysningsmiljöer i världsklass hos organisationer som EY, Swedbank, en av Skandinaviens största banker, och Sony.

Mer information om BrainLits lösningar finns på följande webbplats: https://staging.brainlit.cust.commerz.se/solutions/

Om BrainLit

Det svenskbaserade företaget BrainLit i Lund har bemästrat vetenskapen om att föra in naturligt ljus inomhus för att främja människors hälsa och välbefinnande. Företaget grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. BrainLits patenterade BioCentric Lighting™-teknik ger hälsosamma miljöer genom att anpassa ljuset efter en persons unika biologi. Hittills har företaget etablerat BioCentric Lighting-miljöer för kunder med tusentals anställda över hela världen och har kontor i Europa och Nordamerika. www.brainlit.com.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter