50% enemmän syvää unta unta

BrainLit:n strategian kirkastus ja suomenkielisten verkkosivujen tekeminen on ollut mielenkiintoinen projekti. Ei vähiten siksi, että olen sen kuluessa päässyt koekäyttämään ratkaisua. BrainLit Alven -henkilökohtainen hyvinvointivalo on ollut kotonani elokuun puolesta välistä alkaen. Vaikka pimeä vuodenaika on vasta alkamassa, huomaan luonnollisen päivänvalon merkityksen nyt kun illat pimenevät ja marrasmasennus painaa päälle.

Ihmiskoe: Valo, uni ja hyvinvointi

Hyvinvointi on minulle tärkeä asia. Ei vähiten siksi, että toimin monessa roolissa: Tutkijana, kouluttajana, konsulttina ja hallitusammattilaisena. Raskas työ vaatii raskaat huvit: Vapaa-ajallani harrastan monipuolisesti liikuntaa - ja kilpailen painonnoston masters -luokassa. Sanomattakin on selvää, että suorituskyky ja uni ovat tärkeitä. Siksi mittaroin molempia Oura -hyvinvointisormuksella ja Garminin -rannetietokoneella.

Kahden kuukauden käyttökokemuksen jälkeen olen huomannut vaikutuksen hyvinvoinnissani. Herään aamulla virkeämpänä, ja nukun paremmin. Kun pohdin syytä siihen, analysoin Ouran unidataa, ja huomasin mielenkiintoisen yksityiskohdan. Suurin ero aikaisempaan on syvän unen määrä: Elokuussa se oli keskimäärin 46 minuuttia yössä, lokakuussa tunti 9 minuuttia. Toisin sanoen, syvän unen määrä on kasvanut 50%.

Parempi uni = Parempi viretila & palautuminen

BrainLit:n strategiatyön kuluessa olen oppinut paljon biologiasta, fysiologiasta ja kronobiologiasta. Olen lukenut lukuisia asiakastarinoita, tieteellisiä tutkimusraportteja ja tuotekuvauksia. Se kaikki on erittäin mielenkiintoista. Mutta ehdottomasti mielenkiintoisinta on ollut päästä kokeilemaan ratkaisua käytännössä ja huomata muutokset vireystilassa ja palautumisessa.

Jos kiinnostuit aiheesta, otathan yhteyttä Kalleen - tai Kaukon porukoihin. He kertovat mielellään lisää BrainLit -hyvinvointivalosta ja auttavat myös räätälöimään juuri Sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter