Tappara, Nokia Arena

Ökad prestation med hjälp av hälsosam belysning

Tapparas omklädningsrum och gym i det nyöppnade Nokia Arena är utrustade med BrainLits Biocentrisk belysning, vilket ger en upplyftande känsla samtidigt som det främjar lagmedlemmarnas välbefinnande och prestationsförmåga.

Lagets hälsa kommer först för Tappara

I lagsporter är framgång ett resultat av varje enskild individ. Individens välbefinnande och humör är därför mycket viktigt. Spelare i Tappara drar nytta av högkvalitativ coachning och toppmoderna träningsmiljöer. 

Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med BioCentric Lighting™
Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med Biocentrisk belysning

Enligt Tapparas vd Mika Aro "erbjuder BrainLits energigivande belysning de bästa möjliga förutsättningarna för idrottare". Tränaren Jukka Rautakorpi betonar också att "Det finns en positiv känsla så fort man kommer in". Titta på intervjun där Aro och Rautakorpi berättar om varför de valt BrainLits belysning och fördelarna det har för laget.

Segerns anatomi

Topplag som Tappara fokuserar på att vinna. De idrottsliga prestationerna mäts och övervakas ständigt. Mätresultaten används för att balansera träning, coachning, kost och återhämtning. För spelare som är vana vid ett disciplinerat liv är är hälsosam belysning ett enkelt tillägg för att stödja träningen. Lagmedlemmarna behöver inte göra någonting, belysningen tänds automatiskt när de kommer in i lokalen och optimeras för att passa tid på dygnet och situationen. BrainLits belysningslösningar är nu en integrerad del av Tapparas anläggningar. 

"BrainLits energigivande belysning ger de bästa möjliga förutsättningarna för idrottare."

Mika Aro, VD för Tappara

Förutom Tapparas omklädningsrum finns Biocentrisk belysning från BrainLit i gymmet, servicerum och medicinska faciliteter. Utöver lagt används ljuset också av tränarna och fastighetsskötarna. Totalt täcker lösningen mer än 400m2 och används av ungefär 50 personer.

Läs mer om att använda Biocentrisk belysning inom sport

Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med BioCentric Lighting™
Tapparas omklädningsrum i Nokia Arena, med Biocentrisk belysning

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter