BrainLit utsedd till officiell leverantör av BioCentric Lighting™ för Alliance of European Hockey Clubs

GOTHENBURG, Sverige (1 februari 2022) - BrainLit och Alliansen av europeiska hockeyklubbar (E.H.C.) tillkännagav idag ett flerårigt partnerskap och utsåg BrainLit till E.H.C. Alliance officiella leverantör av BioCentric Lighting™.

Partnerskapet kommer att erbjuda BrainLit en rad möjligheter till nätverkande och exponering inom den europeiska klubbhockeygemenskapen och ett föredraget deltagande i E.H.C. Hockey Business Forum, ett internationellt nätverksevenemang som måste besökas och som är det bästa forumet i Europa för hockeyklubbar som vill utveckla sina affärer.

BrainLit har sitt huvudkontor i Lund, Sverige, och är en branschpionjär inom BioCentric Lighting™.som är ett patenterat och avancerat belysningssystem som simulerar de viktiga aspekterna av dagsljuset för att hjälpa människor att upprätthålla en hälsosam cirkadisk rytm. BrainLits BioCentric Lighting kan ge idrottare energi genom att förbättra vakenhet, kognitiv förmåga och sömn. BioCentric Lighting har många olika användningsområden i idrottsanläggningar, t.ex. omklädningsrum och träningsområden, där spelare och personal tillbringar många timmar borta från dagsljuset.

Genom att simulera naturligt dagsljus i inomhusanläggningar där idrottare vistas dagligen bidrar BrainLit till bättre sömn, vilket kan hjälpa till att lindra jetlag och förbättra prestationen genom ökad vakenhet och kognitiv förmåga. Inom hockeyn har BrainLits BioCentric Lighting installerats i omklädningsrummen och träningslokalerna hos de finska proffsklubbarna Tappara, Ilves (båda Tammerfors), Jokerit Helsinki och hos svenska Malmö Redhawks i SHL.

"Det finns få sporter där idrottarna tillbringar så mycket tid utan dagsljus som i ishockey. De befinner sig praktiskt taget varje dag i omklädningsrum eller styrketräningsrum", säger Kalle Söderholm, vd för BrainLit Sports. "Vårt BioCentric Lighting-system efterliknar effektivt de viktiga aspekterna av dagsljuset och skapar en mycket förbättrad ljusmiljö för både idrottare och personal. Det förbättrar deras välbefinnande, kognitiva prestanda och återhämtning.

"Eftersom ett av målen för E.H.C. Alliance är att förbättra de europeiska proffsklubbarnas prestationer och övergripande kvalitet, passar vår expertis och teknik väl in i E.H.C.:s profil och vision."

"Samarbetet med BrainLit Sports ligger helt i linje med vår strategi eftersom deras produkt bevisligen hjälper hockeylag att skapa en energigivande miljö där spelarna tillbringar så många timmar varje dag", säger E.H.C.:s vd Szymon Szemberg.

"Det blir ännu mer imponerande när BioCentric Lighting också används på sjukhus och kontor där vakenhet, välbefinnande och återhämtning är så viktigt. Vi är mycket glada över att samarbeta med BrainLit som kan erbjuda den här tekniken till hockeyklubbar och deras arenor."

Om Brainlit: Det Sverigebaserade företaget BrainLit från Lund har bemästrat vetenskapen att simulera de viktiga aspekterna av dagsljus inomhus för människors hälsa och välbefinnande. Företaget grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Hittills har företaget etablerat BioCentric Lighting-miljöer för kunder med tusentals anställda över hela världen.
Webb: www.brainlit.com | Twitter: @BrainLit_Global | Linkedin: BrainLit

Om Alliance of European Hockey Clubs: Alliansen grundades formellt den 13 juni 2016 vid E.H.C.s årsmöte i Berlin av cirka 70 klubbar från 13 europeiska länder. Ishockey blev därmed den tredje stora europeiska lagsporten, efter fotbollens European Club Association (ECA) och Forum Club Handball (FCH), som grundade en klubballians med mandat att bevaka och främja de professionella hockeyklubbarnas intressen och representera dem internationellt.
E.H.C. har för närvarande cirka 90 medlemsklubbar från 16 europeiska länder.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter