Vanliga frågor om Alven

Om

Alven levererar Biocentrisk belysning i en fristående form. Istället för att installera ett helt system kan du montera och koppla in Alven på egen hand och omedelbart ta del av fördelarna med Biocentrisk belysning.

Biocentrisk belysning ger många fördelar för privatpersoner, småföretagare och stora organisationer inom olika branscher. Alven kan också vara ett system för flera användare genom att skapa konton och ladda ner BrainLit-appen.

Alven på hjul har samma funktionalitet och utseende som Alven, med hjul på foten. Hjulen gör det lättare att flytta Alven, vilket är lämpligt för miljöer där inredningen ändras ofta eller när flera användare vill använda ljuset.

Användning

Ladda ner vår Snabbguide för monteringsanvisningar.

Alven är lätt att använda. Ladda ner vår Användarmanual för all information du behöver, eller titta på How to Use videon.

Du bör placera Alven så att ljuset faller bekvämt in i dina ögon. För att undvika obehag ska du inte titta direkt in i ljuset. Vi rekommenderar att du använder AutoLit-receptet som standard. För fler exempel, se vår Alven Placement Guide.

App

När du har laddat ner BrainLit-appen kommer du att bli ombedd att skapa ett konto.

Följ instruktionerna i BrainLit-appen för att återställa ditt användarnamn eller lösenord.

Du behöver inte skapa ett konto för att använda Alven, men du förlorar många fördelar om du inte använder BrainLit-appen och skapar ett konto. Appen och kontot ger dig bland annat följande fördelar:

  • Styr ljuset från appen via bluetooth
  • Styr ljuset från appen via Wi-Fi på distans, även utan Bluetooth-täckning.
  • Få framtida mjukvaruuppdateringar för funktionaliteten hos din Alven, inklusive uppdateringar av ljusrecept.

Vi följer alla GDPR-krav när vi hanterar dina personuppgifter. För mer information hänvisar vi till vår sekretesspolicy.

Köp

Your purchase includes all parts of the free-standing system (foot, post, luminaire, and wheels when buying Alven on wheels), tools and screws for mounting the Alven and access to the BrainLit app. A quick guide with assembly instructions is also attached to your parcel.

Yes, Alven has a one-year warranty from the date of purchase or delivery (if they are different).

I Sverige erbjuder vi Visa, Master, Maestro, Klarna, Shop Pay, Apple Pay, Google Pay och American Express.

Leverans

Leverans inom Sverige kan variera mellan 1-5 arbetsdagar. För frågor om din leverans, vänligen kontakta oss.

Vi levererar med UPS.
Alven skickas till dig i tre separata lådor. Låda 1 innehåller armaturen, strömkabeln och verktyg för montering, låda 2 innehåller Alven-stolpen och låda 3 innehåller Alven-foten. När du köper Alven på hjul ingår en fjärde låda med hjul.

Leveranskostnaden beror på ditt köp, se nedan för mer information.
Vid köp av 1 Alven: SEK 595.
Vid köp av > 2 Alven: 995 SEK.
Vid köp av > 3 Alven: 1295 SEK.

Vi levererar i Sverige eller USA på beställningar som görs via vår webbshop.
För internationell leverans, skicka din förfrågan via få en offert.

Returer

Du har 14 dagars ångerrätt efter att dina varor har levererats. Vi erbjuder också 30-dagars retur förutsatt att din Alven är oanvänd och i originalförpackning.

För att begära en retur, vänligen kontakta info@brainlit.com och märk ditt e-postmeddelande med retur och ditt beställningsnummer.

Nej, vi tillämpar fraktkostnaden för returer.

Support

Om du har svårt att ansluta din Alven till ett WiFi-nätverk kan du försöka flytta den närmare den närmaste WiFi-åtkomstpunkten/routern och vrida Alven så att knappsatsen är vänd mot den.

Din Alven är förmodligen inställd på Relax-läge. Välj AutoLit-läge i BrainLit-appen eller följ bruksanvisningen för att ställa in din Alven i AutoLit-läge.