Saga paket med bordsbelysning

Öka vakenheten och produktiviteten under möten och workshops med hjälp av detta färdiga paket, som skapar en biocentrisk ljusmiljö för personer runt bordet i mötesrummet.

Saga table lighting set by BrainLit
Saga table lighting set by BrainLit

Saga-paketet består av:

  • En eller flera Saga pendelarmaturer
  • Biocentrisk kontrollbox för belysning
  • Trådlös lampknapp
  • Ett dynamiskt ljusrecept som är designat för kontorsarbete

Beroende på bordets storlek kan du välja mellan en, två eller tre armaturer.

Biocentriska armaturer placeras över bordet för att ge personer som sitter runt bordet i mötesrummet en Biocentrisk ljusmiljö. Det är bara att montera armaturerna i det nedfällbara taket, koppla in strömmen och montera den trådlösa strömbrytaren. Ljusbrytaren använder sig av en teknik för energiutvinning där den energi som behövs för att styra ljuset genereras med en knapptryckning. Inga kablar eller batterier behövs och den kan placeras var som helst. Ljusreceptet som följer med paketet är specifikt framtaget för en kontorsmiljö, för att upprätthålla en hälsosam cirkadisk rytm och för att uppfylla standarden för visuellt ljus.

Armaturer som ingår i detta paket:

Saga

Saga är en rund BCL-takarmatur som kan monteras direkt i undertaket eller hängas upp med kablar. Alternativen gör Saga till en populär armatur för många olika utrymmen. Med detta paket får du Saga som pendel.

Saga-hängeplagg

1x Saga

Storlek på bord

upp till 2m

Platser

upp till 6

BCL effekt vid bordet

>300 lux mEDI / 0,38CS

2x Saga

Storlek på bord

upp till 3,2m

Platser

upp till 10

BCL effekt vid bordet

>450 lux mEDI / 0,45 CS

3x Saga

Storlek på bord

upp till 5,2m

Platser

upp till 16

BCL effekt vid bordet

>450 lux mEDI / 0,45 CS

Vad är mEDI?

De två vanligaste enheterna för cirkadisk påverkan som används för att mäta och kommunicera ljusets inverkan på den cirkadiska rytmen är Melanopic Equivalent Daylight Illuminance (m-EDI) och Circadian Stimulus (CS). Olika byggnads- och ljusstandarder använder olika mått för belysningskrav. Byggnadsstandarden WELL rekommenderar minst 250 lux m-EDI under minst 2 timmar varje dag för att stödja den cirkadiska rytmen.