Vidar paket med bordsbelysning för äldreomsorg

Förbättra sömnkvaliteten och välbefinnandet med hjälp av detta färdiga paket, som skapar en biocentrisk belysningsmiljö för personer som sitter runt ett bord. Paketet är specifikt framtaget för gemensamma utrymmen inom äldreomsorgen.

Vidar table lighting set
Vidar table lighting set

Personer på äldreboende tillbringar ofta större delen av sin tid inomhus, i statiska och otillräckliga ljusmiljöer. Detta hindrar dem från att få tillgång till den mängd dagsljus som de behöver. De har också ett större behov av dagsljus än vad yngre människor har. Biocentrisk belysning återskapar dagsljus inomhus genom att efterlikna de viktigaste aspekterna av dagsljus för att upprätthålla en hälsosam dygnsrytm. Det handlar om att få rätt ljus vid rätt tidpunkt.

  • Bättre sömn
  • Förbättrat humör
  • Minskad depressionsgrad hos personer med demens
  • Minskat antal fallolyckor
  • Bättre arbetsmiljö för anställda

Vidar-paketet består av:

  • En eller flera Vidar pendelarmaturer
  • En Biocentrisk belysningskontrollbox
  • En trådlös strömbrytare
  • Ett dynamiskt ljusrecept som är designat för äldreomsorgen

Beroende på bordets storlek kan du välja mellan olika antal armaturer.

Biocentriska armaturer placeras över bordet för att ge personer som sitter runt bordet i mötesrummet en Biocentrisk ljusmiljö. Det är bara att montera armaturerna i det nedfällbara taket, koppla in strömmen och montera den trådlösa strömbrytaren. Ljusbrytaren använder sig av en teknik för energiutvinning där den energi som behövs för att styra ljuset genereras med en knapptryckning. Inga kablar eller batterier behövs och den kan placeras var som helst. Ljusreceptet som följer med paketet är specifikt framtaget för en äldreomsorgen, för att upprätthålla en hälsosam cirkadisk rytm för de boende.

Ljusrecept

Ljusreceptet styr ljuset för att gradvis och obemärkt variera i intensitet och färgtemperatur för att efterlikna dagsljusvariationer. Standard-knappsatsen som ingår i paketet inkluderar ett standardrecept som kan dimmas upp och ned. Med recept-knappsatsen kan även ljusrecepten Plus, Dining och Relax användas.

Standard-knappsats

Standard-knappsatsen som ingår i paketet inkluderar ett standardrecept som kan dimmas upp och ned.

Recept-knappsats

Med recept-knappsatsen kan även ljusrecepten Plus, Dining och Relax användas.

Armaturer som ingår i detta paket:

Vidar pendel

Vidar är en 24/7 Tunable White LED-armatur med hög ljusstyrka som ger rätt ljus dagtid såväl som nattetid. Vidar har en effekt på 121lm/W vid maximal intensitet och CCT.

Vidar

1x Vidar

Längd på bord/diameter

1,5m

Platser

up to 8

BCL effekt vid bordet

>750 lux mEDI / 0,53CS

BCL effekt nattetid

21 lux mEDI / 0,05 CS

1x Vidar

2x Vidar

Längd på bord/diameter

3,1m

Platser

up to 12

BCL effekt vid bordet

>900 lux mEDI / 0,55 CS

BCL effekt nattetid

25 lux mEDI / 0,059 CS

2x Vidar

3x Vidar

Längd på bord/diameter

4,8m

Platser

up to 18

BCL effekt vid bordet

>950 lux mEDI / 0,56 CS

BCL effekt nattetid

27 lux mEDI / 0,064 CS

3x Vidar

Vad är mEDI?

De två vanligaste enheterna för cirkadisk påverkan som används för att mäta och kommunicera ljusets inverkan på den cirkadiska rytmen är Melanopic Equivalent Daylight Illuminance (m-EDI) och Circadian Stimulus (CS). Olika byggnads- och ljusstandarder använder olika mått för belysningskrav. Byggnadsstandarden WELL rekommenderar minst 250 lux m-EDI under minst 2 timmar varje dag för att stödja den cirkadiska rytmen.