Sehlhall väljer BioCentric Lighting för vårdhem, skolor och gruppboenden

Fastighetsbolaget Sehlhall Fastigheter, vars ordförande är den tidigare svenska finansministern Anders Borg, har beslutat att installera BioCentric Lighting från BrainLit i sina fastigheter. Avsikten är att förbättra arbets- och boendemiljön för personal, skolbarn och boende.

-Det här är en fantastisk teknik som bygger på grundlig forskning som ger ett antal fördelar. Att vara inomhus större delen av dagen gör inte bara människor trötta och utmattade utan kan också orsaka allvarliga hälsoproblem. Vi vill råda bot på detta genom att utrusta våra lokaler med återskapat dagsljus, säger Sehlhall Fastigheters vd Dan T. Sehlberg.

Sehlhall Fastigheter grundades 2019 av Dan T. Sehlberg och Petter Hallenberg när deras tidigare bolag Svenska Vårdfastigheter hade köpts upp av Magnolia Bostad. Bland investerarna i Sehlhall finns bland annat AB Volvos styrelseordförande Carl-Henric Svanberg och WM-Data-grundaren Thord Wilkne. Företaget utvecklar och förvaltar vårdhem, gruppboenden och skolbyggnader.

Den första installationen av BioCentric Lighting har gjorts på Sehlhallens huvudkontor i Stockholm och i vår börjar byggandet av en förskolebyggnad utrustad med BioCentric Lighting i den närliggande staden Norrtälje.

-Vi vet att Sehlhall Fastigheter kommer att dra nytta av BioCentric Lighting. Tack vare systemet ökar energin under dagen och sömnen förbättras under natten. Vi är glada och tacksamma för möjligheten att hjälpa så många människor att må bättre varje dag, säger BrainLits vd Niclas Möttus Olsson.

BioCentric Lighting har installerats hos Sony i Lund, på neonatalavdelningen på Helsingborgs sjukhus, SOS Alarm i Stockholm och i Malmö Arena för SHL-laget Malmö Redhawks. Systemet har också installerats för internationella kunder som det svenska konsulatet i Hongkong och den svensk-amerikanska handelskammaren i New York.

För mer information, vänligen kontakta:

Natasha Bromberg, presskontakt, Sehlhall Fastigheter

Telefon: +46 76 100 91 35

E-post: press@sehlhall.se

Niclas Olsson, VD BrainLit

Telefon: + 46 720 255 263

E-post: niclas.olsson@brainlit.com

Om BrainLit

BrainLit grundades i Lund 2012 av Tord Wingren, en av skaparna av Bluetooth-tekniken. Företaget erbjuder hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och generera personligt anpassat ljus inomhus. För närvarande har företaget etablerat BioCentric Lighting™-miljöer för mer än 15 000 personer hos kunder över hela världen. BrainLit är ett tillväxtfokuserat företag och har 25 anställda med huvudkontor i Lund och dotterbolag i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™, som är grunden för företagets lösningar, bygger på väletablerad forskning och ett antal patentgrupper.

Om Sehlhall Fastigheter

Sehlhall Fastigheter är Sveriges nya samhällsutvecklare. Sehlhall skapar och förvaltar moderna, hållbara, anläggningsbaserade fastigheter för långtidsvård genom att sätta människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar med ett växande underskott på olika samhällstjänster som förskolor, skolor, gruppbostäder och vårdhem. Selhall Fastigheter vill med sin kunskap, erfarenhet och sitt engagemang eliminera underskottet.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter