BrainLit AB utser Magnus Zederfeldt till ny VD

Magnus Zederfeldt

Erfaren internationell ledare som kommer att ansluta sig till företaget i januari 2022

Tisdagen den 26 oktober 2021

(Lund, Sverige) - BrainLit AB, ett ledande företag inom hälsoteknik och ljussystem, meddelade idag att Magnus Zederfeldt har utsetts till ny VD för företaget. Han är en beprövad ledare med mer än 25 års erfarenhet av både strategisk och internationell företagsledning.

Zederfeldt var senast regional direktör för Östeuropa och Ryssland på Axis Communications, där han också haft många andra roller inom försäljning och affärsutveckling under sin 13-åriga karriär inom företaget. Innan han började på Axis hade han ledande befattningar på Johns Manville AB, Anoto AB och Ericsson Mobile Communications AB. Zederfeldt har en stark erfarenhet av att utveckla internationella försäljningskanaler och att lansera nya lösningar på marknaden, och han har bred erfarenhet av personalhantering i snabbväxande internationella organisationer.

Magnus Zederfeldt kommer att tillträda sin tjänst från och med januari 2022.

"Det är en fantastisk lösning att kunna förbättra hälsa och välbefinnande för personal, kunder och patienter genom att ta in dagsljusets fördelar inomhus", säger Zederfeldt. "BrainLit har redan flera framgångsrika installationer. Målet är nu att utveckla fler partnerskap med utvalda systemintegratörer som vill vara med på den här resan."

"Jag och styrelsen är mycket glada att välkomna Magnus Zederfeldt som VD för BrainLit AB., säger Peter Johansson, styrelsens ordförande. "Magnus har en mycket gedigen bakgrund och bevisad erfarenhet av att bygga upp framgångsrika försäljningsorganisationer internationellt. BrainLit har nyligen påbörjat sin globala expansion och vi är övertygade om att Magnus är rätt person för att leda detta."

I maj 2021 genomförde BrainLit en nyemission som inbringade mer än 124 miljoner kronor för att driva på företagets tillväxt. Med ett nytt ledarskap på plats är bolaget väl positionerat för att fortsätta sin snabba expansion och introduktion av sina lösningar till kunder över hela världen.

För ytterligare information:

Peter Johansson
Styrelseordförande, BrainLit AB.
Telefon: +46 70 538 5239
E-post: johansson.peter@brainlit.com

Om BrainLit

Det svenska företaget BrainLit, med säte i Lund, har bemästrat vetenskapen att simulera de viktiga aspekterna av dagsljus inomhus för människors hälsa och välbefinnande. Företaget grundades 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken. Hittills har företaget etablerat BioCentric Lighting-miljöer för kunder med tusentals anställda över hela världen. För mer information, vänligen besök www.brainlit.com.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter